FIS Ski World Cup “Snow Queen Trophy “ 2017. – Zagreb/Sljeme

Ovogodišnji Snow Queen Trophy “odradio” sam gotovo cijeli. Nekoliko godina su me moji Klikovci nagovarali na ovaj događaj, ali ja nikako da odem gore. I kad su prije dvije godine uspjeli i “odvukli” me na mušku utrku, konačno sam shvatio zašto treba ići na Snow Queen Trophy. Meni to nije posao, da odmah pojasnim, meni je to gušt.

Svi hejteri ovog zagrebačkog i hrvatskog događaja možete odmah prestati čitati, neće vam biti interesantno i možda ćete samo naći još koji razlog da vam se gadi taj događaj. Lijepo vas molim, odmah  prestanite čitati i kliknite neki drugi link.

Skijašica ispod sljemenskog tornja
Sljeme hladno i snježno
Spust niz Bakačevu
Janica Kostelić
Ivica Kostelić
Zastave
Leona Popović kao predvozać muškoj utrci
Pobjednici muške utrke
Pobjednice ženske utrke
Hostese
Vatromet
Vatromet završetka

Da se razumijemo, ovim tekstom ne želim veličati kult ličnosti gradonačelnika, niti se uopće doticati pitanja treba li to nama kao državi ili ne. U biti, moje je mišljenje o tome kratko i jasno: da treba nam, svima nam treba. Neću ulaziti u to je li se moglo napraviti više vrtića ili fontana ili ičega već s tim novcem, smatram da u ovoj državi ima ionako puno prostora da se nađe novac za sve kaj nam treba, samo mi nikako da izberemo nekoga tko to i može napraviti, možda i nismo imali koga zadnjih godina, no to nije tema ovog mog članka.

Priča ide nekako ovako… Ima jedna obitelj u Zagrebu koja je posvećena skijanju toliko koliko nitko nije bio posvećen ičemu dosad, ili barem ja to još nisam vidio. Radi se naravno o Kostelićima. Da nije njih ne bi bilo ni spektakla na Sljemenu niti bi se Hrvati imali oko čega prepirati. 🙂 Kostelićima skidam kapu, to što su oni napravili mogu samo iznimni ljudi. Bi li to bio izbor za moju djecu i mene, sigurno ne bi, ali njima se treba diviti zbog ustrajnosti, volje, snage, predanosti itd. Svi koji su pogledali dokumentarac “Gnothi Seauton – Upoznaj samog sebe” znat će o čemu govorim.

Dobro, imamo skijanje na našem malom brdu u zemlji u kojoj nema snijega, ni staza, ni žičara i mi bismo to, naravno sudeći prema pisanjima na Facebooku, trebali odbaciti. Evo iz mog kuta čega bismo se to trebali odreći.

Ženska Snow Queen Trophy utrka
Šárka Strachová
Petra Vlhova
Janica I Veronika
Veronika Velez Zuzulova
Šárka Strachová
Maruša Ferk
Kim
Lila Lapanja
Maruša Ferk
Marie Michèle Gagnon
Veronika Velez Zuzulova
Nika Fleis

03.01.2017. Okupljanje kod Westina. Ekipa gotovo standardna, kretanje na Sljeme u koloni i dolazak na Tomislavac. Klopa i cuga, pa se krećemo smjestiti kod cilja staze. Traženje najboljeg mjesta u fotopitu i pogled u nebo. Ove godine nije ni hladno ni oblačno, taman za skijanje i fotkanje. Noć prije palo je malo snijega pa je ugođaj još bolji. Hrpa televizijskih ekipa, hrpa novinara, hrpa fotografa koji će svoju riječ ili sliku poslati u svijet.

Ukupno 67 skijašica spustilo se crvenim spustom. Naša nova nada Leona Popović izletjela je sa staze, ali samo neka ona nastavi, ima još puno utrka pred sobom, ima 19 godina i vremena. 🙂

Na pobjednička postolja popele su se: Veronika Velez Zuzulova, Petra Vlahova i Sarka Strachova. Dvije Slovakinje i jedna Čehinja. Bilo je super, mnogo emocija u trenutku kad je Janica dodijelila krunu Veroniki. Kasnije sam pročitao da ih veže dugo prijateljstvo, treninzi i oskudan život u djetinjstvu.

Marcel Hircher
Janica Kostelić
Nicole Hosp
Michaela Dorfmeister
Renate Gotcschl
Pernila Wiberg
Alberto Tomba
Petra Kronberger
Marc Girardelli
Marc Girardelli
Tamara Mckinney
Tamara Mckinney
Andreas Wenzel
Lise Marie Morerod
Annemarie Moser Prol
Ran 9625
Karl Schrantz
Karl Schrantz

Legende

Dan poslije, nova poslastica koja je naravno digla novu buru na mreži svih mreža. Moram priznati da me nekoliko fotomontaža i ideja oduševilo, ali opet pljuvanje po svemu kaj se događa, i opet velim briga me za gradonačelnika, ali imati šansu vidjeti sve te legende na našem Trgu, to je fantastično! Krenulo je s našim Ivicom Kostelićem, spust po Bakačevoj, a Trg je odjednom buknuo od klicanja. Onda dalje slijede zvijezde poput Marcela Hiršera,  Jeana Claudea Kilia, Karla Schrantza, Lise Marie Morerod, Tamare Mckinney, Marca Girardellija, Petre Kronberger, Alberta Tombe, Pernile Wiberg, Renate Gotcschl, Michaele Dorfmeister, Nicole Hosp, Tine Maze i na kraju naša neponovljiva Janica Kostelić, koja je došla u cilj bez jedne rukavice i štapa! Odlično za Zagreb, odlično za klince koji će imati šansu skijati u centru Zagreba.

Muška Snow Queen Trophy utrka

Leona Popović predvozač
Tina Maze vozi s kamerom
MOELGG Manfred
KRISTOFFERSEN Henrik
NEUREUTHER Felix
NEUREUTHER Felix
VUKELIC William
Ivica Kostelić
Ivica Kostelić
Marko Schvartz
Ran 0042
KHOROSHILOV Alexander

05.01.2017., muška utrka. Malo je više naših u utrci, ali svi nekako očekuju što će biti s Ivicom, što će reći. Kružile su priče da će na Sljemenu završiti svoju karijeru… Ali Ivica se spustio još jednom niz svoje brdo, dobio ovacije svoje publike i tako to treba biti. Vrijeme je bilo katastrofalno loše, no utrka je bila napeta jer je 11 skijaša bilo unutar jedne sekunde, a 16 unutar pet sekunda. Znate ono 21, 22, 23, 24, 25…

Bilo je hladno, jako hladno, ali sjajno! Manfred Moelgg pobijedio je nakon dugo vremena, drugi je bio Felix Neureuther, a treći Henrik Kristoffersen. Nekak mi nema Austrijanaca 🙂

Došao sam kući s puuuno fotki sa Snow Queen Trophyja. Dio možet pogledati i ovdje 🙂

Rezultati ženske utrke

Rezultati muške utrke

SQT stranica

 

 

Tags: , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

Komentirali ste – HVALA

 • Avatar

  Tomislw

  |

  Vidim zanimljivo vam je bilo. FIno sročeno. 🙂

 • Avatar

  Fotofrik

  |

  Pa hvala Brko, čitaj i dalje 🙂

 • Avatar

  admin-wp

  |

  Hvala Žac trudit ćemo se ovdje pisati o svemu i svačemu 🙂

 • Avatar

  Željko

  |

  Blago zemlji koja Istru ima 🙂

%d blogeri kao ovaj: